dimecres, 20 d’abril del 2011

EL MEU TALLER DE CUINA

El passat divendres, varem fer unes receptes per llepar-se els dits. O això demostraven els plats acaronats pels trossos de pai dient tots, que booooo.  

El maridatge per acompanyar era el verdejo de Rueda, anomenat LOESS .

Ingredients;

250 gr. d’ espinacs frescs  
2 Llesques de pa de motllo
3 Tomàquet
4 Ous
25 gr. Pipes pelades
1 raig Oli d’ oliva
Sal Maldon
1 raig de glassa de vinagre Mòdena

Elaboració:


.Tallem a daus d’ 1 cm el pa de motllo i els fregim en oli d’ oliva, escorrem. 
. Mentrestant posem un caço amb aigua per escalfar l’ou.
. Encamisem un motllo per fer flams amb paper film, posem oli d’ oliva, sal i l’ ou sencer.
. Ho fem bullir a foc lent durant 5 minuts aprox., i ho refredem immediatament.
. Per fer el tomàquet concassé, l’ escaldarem tres minuts, el pelarem, li traurem les llavors i ho
  tallarem a daus d’ 1 cm
. En un bol, barregem les espinacs, amb les pipes, el tomàquet concassé, i els crostonets de pa,  
  la sal Maldon, la glassa de Mòdena i l’ oli d’ oliva.
. Per acabar, col·loquem l’ ou poche a sobre i li fem una incisió     

Que vagi de gust!!!

I continuearem pel risotto d' espàrrecs verds amb Gorgonzola i nous. 

 Ingredients


4 Llobarros en filets
1 kg de peix de sopa
 Verdures de caldo ( no posar api )
Arròs bomba
Ceba
Manat d’ espàrrecs
Formatge Gorgonzola
Nous

Elaboració :

 1.Desespinarem els llobarrets i ho reservem.
2. Fem un brou blanc amb la mirapoix de verdures i el peix de sopa.

Per fer el risotto;

Refoguem la ceba tallada a bronoise a foc lent, li afegim els espàrrecs, reservant les puntes per fer-les a la graella.
Seguidament posem  l’arròs i el deixem anacarat uns tres minuts.
ho mullem amb el brou blanc de peix ( fumet blanc ).
Deixem el risotto al seu punt i li afegim el formatge Gorgonzola per donar-li una textura cremosa.
Li afegim les nous a trossos petits.

Emplaçament del plat  

Marquem a la paella els filets de llobarro, fins que siguin cuits, aprox. 2 minuts per banda 
Posem lel risotto d' espàrrecs com a base del plat i els filets de llobarro una a sobre de l' altre.
Col·loquem les puntes dels espàrrecs al costat.

I bon profit!!!

Ens llegim passat setmana santa, en una altre recepta...


Aquest cop, les fotografies me les ha cedit l' Agnés. Moltes gracies!!!