dimarts, 10 de maig del 2011

LEO HARLEM - RESTAURANTS

Potser el nom de Leonardo Gonzalez Feliz no ens diu res. Però Leo Harlem, potser ja ens comença a sonar una miqueta. EL club de la Comedia, va ser la seva llançadora i després va treballar a varis programes televisius i radiofònics.
Per mi el millor monòleg es aquest, on parla dels restaurants. Una mica d' humor per entendre els restaurants, els xefs i els maîtres d' avui en dia.

Per riure una estoneta....

diumenge, 8 de maig del 2011

EL MEU TALLER DE CUINA

Aquest divendres passat, vam fer un escabetx de tonyina amb siitakes i també la tempura de llagostins.
I cal dir que els hi va agradar molt.
Amb el tema de la tempura vam tenir uns intercanvis d' opinions basant interessants, els quals agrairia que la gent em donés el seu parer. Jo sempre habia fet la tempura amb aigua amb gas ben freda i farina, tant per tant, o sigui quantitats iguals, però per comprobar-ho, per que no sempre tinc la raó, vaig entrar a Google i la majoria de receptes ( algunes de cuiners professionals ), posaven 1 ou sencer, aigua sense gas ben freda i farina per parts iguals. La vaig provar al curs, avisant que a mi no em feia gaire gracia. I efectivament, no ens va agradar gaire, llavors vam fer la recepta que jo feia servir i el resultat final ens va agradar més. La meva opinió es que la recepta que vaig buscar, s' assembla més a la pasta Orly, ( per calamars a la romana ), que la tempura.
O sigui que jo continuaré amb la meva.
Dit aixó, anem a presentar-vos la recepta de la tempura i de l' escabetx.

TEMPURA DE LLAGOSTINS 


300 Gr de Farina
300 ml d' Aigua amb gas ben freda.
Sal
25 Llagostins pelats
Oli d' oliva per fregir

S' ajunten la farina i l' aigua amb gas ben freda en un bol. Posem els llagostins que haurem salat prèviament i d' un a un, els anirem fregint amb oli d' oliva per fregir. Sabrem quan es pot començar a fregir, quan tirem una gota de tempura i no arriba a tocar al fons de la paella i surt a flotar.
Com veieu es una recepta facil i ho podem fer amb difrents tipus de productes, nosaltres, aprofitant que teniem siitakes, també varem fer-los. Bonissims
Bon profit!!!

ESCABETX DE TONYINA AMB SIITAKES 

Ingredients
1,5 Kg de taco de tonyina
1 pastanaga
1 carbassó
1/4 Kg de siitakes
1 branqueta de farigola i una de romaní
1/2 cabessa d' alls
Sal
Farina per enfarinar la tonyina
1 Litre d' oli d' oliva

Elaboració


Tallem la pastanaga i el carbassó en daus de 1 cm. Tallem a daus de 4 cm la tonyina i la salem.
Fem l’escabetx en una cassola amb l’ oli d’ oliva on ofeguem el carbassó, la pastanaga, la farigola, el romaní i l’ all tallat per la meitat.
Un cop estigui mig cuinat, li afegim el vinagre. Ho retirem del foc.
Encara ben calent, afegim la tonyina tallada a daus que prèviament haurem enfarinat i fregit, seguidament posem els siitakes. 
Ho reservem almenys 24 hores, per que agafi tot el gust de l' escabetx. I ja ho tindrem llest per menjar. 


Fins la propera.